Se tykkäämiseen kuuluu luonnolliseen

Jos pidätte tästä blogista, tai sen yksittäisestä tekstistä, kirjoittakaa siitä kommentti. Mitään feisbuukin tykkäämisnappeja tänne ei näillä näkymin ilmesty. Sellaisten käyttäminen olisi paitsi teidän, myös oman tekstini aliarvioimista, ja typistäisi tämän kivan intertekstuaalisen mielipiteenvaihdon “Sulla on kiva avaimenperä”-kohteliaisuuksien tasolle. Voi se olla sitä kommenteissakin, mutta ainakin niiden eteen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa.

Noin karrikoidusti, tykkäämisnapit tyhmentävät vuorovaikutusta. Käytän niitä itsekin feisbuukissa – ahkerasti, jopa – mutta sen verran pitää olla vastarintaa että ne pysyvät kontekstissaan. Lisäksi, jos jostain pitää, on vain reilua perustella pitämisensä jollain, vaikka vain lauseella. Oli se sitten leffa, kirja, blogi, resepti, mikähitonlie. Ei tässä kiire ole, tykätkää sitten vähemmän.

Tuosta vaikka jotain asian vierestä, jos kiinnostaa. En myöskään ole tykkäämisverkostojen ja sitä kautta henkilökohtaisen tiedon vaivihkaisen keräämisen suuri ystävä. Minusta saa kerätä tietoja, jos olen tarpeeksi höveli ollakseni moista estämättä, mutta siinä kohden kun minun tekemisteni kautta on mahdollista yhdistellä juttuja kavereihini ja niiden tykkäämiseen, katson vastuun olevan liian suuri. En siis usko liiemmälti tykkääväni asioista internetissä. Saatan muuttaa mielipiteeni myöhemmin, juuri nyt hirvittää.

Ei minulla muuta, pidetään paperipussit päässä, käytetään salaista kädenpuristusta tavattaessa.

This entry was posted in Mainostaulujen taakse and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Se tykkäämiseen kuuluu luonnolliseen

 1. Janne says:

  Hear hear!

  Sosiaalisen median typistyminen statusviestikohinaksi ja tykkäämisnäppäilyiksi on tylsin ilmiö sitten.. öö, no, hyvään aikaan.

 2. L says:

  Minä pidän Facebookin liketyksistä ja nopeista kommenteista tovereitten tilapäivityksiin. Tykkäämiset eivät Lärvärissä ole turhaa kohinaa, vaan lähinnä ystävien ja kavereitten hymyjä – tavallaan nonverbaalista viestintää tehokkaimmillaan. Facebookissa ne toimivat ja hyvin toimivatkin.

  Mutta olen samaa mieltä siitä, että blogeihin ne eivät sovi. Eivätkä ylipäänsä Facebookin ulkopuolelle. Ajatuskin siitä, että koko netistä (!?!) alettaisiin väsätä jonkinlaista frendiverkostoa on aika kummallinen. Vähän niin kuin haluttaisiin, että myös moottoriteillä saisi ajaa polkupyörällä.

 3. Lazur says:

  Moon tykännyt tästä jo sen verran monta vuotta, etten enää edes muista kuinka monta. Koska tykkääminen alkoi kun nuorimmaisesta ei ollut tietoakaan, mutta toiseksi nuorin oli jo syntynyt, niin arvelisin että suunnilleen 6 vuotta. Joka tapauksessa silloin, kun blogin nimessä vielä oli yksi kakkupala.

  Tykkään selkeästä mielipiteenilmaisusta, ja tavastasi ilmaista. Tykkään perustellusta pohdinnasta. Tykkään musiikkivideoista, vaikka ne eivät kaikilta osin vastaakaan omaa musiikkimakuani. Tai ehkä juuri siksi. Tykkään tästä kokonaisuudesta. Tykkään siitä kuvasta, jonka yksittäiset tekstisi sinusta muodostavat. Tykkään siitä, etten tiedä kuinka yhteneväinen se on todellisuuden kanssa.

  Tykkään tästä blogista, koska se panee ajattelemaan. Tykkään ajattelemisesta, mutta se onkin sitten jo kokonaan toinen juttu.

 4. Merten says:

  Oho, vau. Tuo on malliesimerkki tykkäämiskommentista.

  Mitä tuohon feisbuukin tapaan esittää asioita ja typistää/tiivistää kommunikaatiota, niin en minä sitä oikein voi paheksua kun käytän itsekin. Mutta mieluummin pidän sen omassa karsinassaan.

 5. Sarrig says:

  mäkin tykkään ja oon tykännyt vuosia eri inkarnaatioissa, ja tykkään facebookin kryptisistä minipäivityksistä, hassuista musaviudeoista, osuvista lyriikoista koskettavista novelleista tai sujuvista pakinoitsta/kolumneista. siksi mä tätä luen. en mä oikeastaan montaa blogia enää lue, mutta tätä kylläkin. :-)

  ja meidän pitää pitää levynvaihto miitti – sulla obn mun smiths ja mulla sun tai tyttärein pmmpp :-)

 6. Tiuku says:

  Tykkään tavastasi kirjoittaa, sarkastisen rehellisestä otteesta. Musiikkijuttuja, erityisesti suomirokin osalta, ei myöskään kovin moni muu pohdiskele – harvinaista herkkua sekin. Vaikkemme hyvin toisiamme tunnekaan, näin seuraamisvuosina minulle on muodostunut sinusta kuitenkin tämän blogin pohjalta jonkinlainen kuva, jonka toivon olevan jokseenkin kurantti, enkä olisi blogiakaan jaksanut seurata, jos se kuva ei olisi minusta mielenkiintoinen.

 7. -rh says:

  Janne: “Sosiaalisen median typistyminen statusviestikohinaksi ja tykkäämisnäppäilyiksi on tylsin ilmiö sitten” ..
  Niin mutt se voinee vasta hyvin tämän F-systeemin rahoittajan, joka ei kai niinkään ole minkään ansaintalogiikan perään, sanomattomia intressejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.