Vain ihminen

Olen tässä ollut aika hiljaa. En selittele, mutta kerron, koska peili ei herkeä tuijottamasta takaisin. Alkutalvesta annoin itselleni luvan olla vähän tavallista leväperäisempi ja tämä leveäperäisyys on näin jälkeenpäin noudattanut suunnilleen seuraavia teesejä.

1. Lupa mokailla.

Olen saattanut tehdä tyhmiä juttuja, mutta niiden seuraukset saavat olla vain henkisten pintanaarmujen luokkaa, itselle ja muille. Jos sählään, niin sählään, ja se siitä. Olen ollut vähemmän tarkka maineestani ja kantanut huomattavasti pienempää kuormaa siitä mitä olen tehnyt tai jättänyt tekemättä. Ennen oli toisin.

2. Lupa olla ja jättää selittelemättä

Olen mielivaltaisesti ollut menemättä sosiaalisiin tilaisuuksiin, jämähtänyt sohvalle ja tuijottanut seinää. Yleensä tätä menemättä jättäminen on jollain tavalla liittynyt yleiseen kiirellisyyden tunteeseen, mutta faktahan on että kalenteri on joustava. Se saa olla, mutta olen silti laiskotellut ja tuijottanut oman napani kiehtoviin syvyyksiin. Kyllä minä vielä pidän teistä.

3. Teen silloin kun huvittaa

Ja jos ei huvita, jätän tekemättä. Minulla on esimerkiksi ihan liikaa blogeja ja niille on yhteistä etten ole juurikaan antanut huomiota yhdellekään lähes puoleen vuoteen. Kun kirjoittamisesta tai muusta tekemisestä tulee pakkopullaa, se huomaamatta lisää sitä olemisen taakkaa jota kaksi aiempaa teesiä pyrkivät poistamaan. Näin jälkeenpäin huomaa että välillä tekee mieli kirjoittaa ja se on helvetin hieno tunne, vaikka ulospäin näkyvä tulos ei välttämättä niin eroa kaikesta muusta. Lisäksi en muista yli puoleen vuoteen valittaneeni että pitäisi tehdä jotain. Ja olen samalla tehnyt enemmän ihan päivittäisiä elämänlaatua parantavia juttuja kuin koskaan ennen.

Tietty, kaikki liittyy kaikkeen, ja nämä kaikki siihen että uudelleen vakiintunut perhe-elämä asettaa tiettyjä tarpeita elämän priorisoinnille. En ole pahoillani.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vain ihminen

 1. Ripa says:

  Tämä on hyvä.

 2. musashi says:

  1. Lupa mokailla

  Jos ei mokaile, ei ole yrittänytkään. Mokailu on vain kolikon kääntöpuoli onnistumiselle.

  2. Lupa olla ja jättää selittelemättä

  Tuppaan usein unohtamaan, että teillä ihmisillä on pakottava tarve vastata puhelimeen kun se soi.

  3. Teen silloin kun huvittaa

  Miksi tehdä tänään sitä minkä voi jättää huomennakin tekemättä.

 3. Merten says:

  Kun Musashi sanoo, tyhmempi kuuntelee (vanha espoolainen sananlasku).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.