Rage Against The Machine

Joskus on hyvä vain olla vihainen. Vaikka sitten ilman syytä, selkeää kohdetta, ihan vain mielettömän vihainen. Helpointa on olla systeemiä vastaan, sitä kasvotonta, nimettömiä taustavoimia, tai vaikka poliitikoita jotka ovat antavinaan nimettömälle vallalle kasvot. Se on helppoa ja se on puhdistavaa. Enkä ole nyt tippaakaan ironinen.

Niitä hetkiä varten on Rage Against The Machine, joka on vähän kaikkea vastaan. En tiedä teistä, mutta minulle RATM:ista tulee jotenkin mieleen Che Guevara. En tiedä ihan tarkalleen miehen meriittejä enkä ajatuksia – enkä ole jaksanut selvittää – mutta ikonina äijä on erinomaisen sopiva. Sama yhtyeen kohdalla. Eittämättä pienellä selvittelyllä saisi kaivettua tukun motiiveja ja jonkinlaisen fokuksen, mutta helvetti, ei minun tarvitse. Jos Zack de la Rocha vastustaa, kyseessä lienee sen verran merkittävä asia että voi korviensa välissä vastustaa ihan kannatuksen vuoksi. Oli sitten Itäväylän aamuruuhkassa, tai istuu metron ikkunapenkillä keskellä ihmisiä jotka eivät näytä vastustavan muuta kuin veroja ja lipuntarkastajia.

Yritän tässä vienosti välittää tunteen siitä että joskus vastustaminen ihan vastustamisen vuoksi on varsin jees, kunhan vain on tietoinen omasta päämäärättömyydestään. Terveisiä vaan puoluekentän vasempaan laitaan, Suomen omalle RATM:lle olisi kyllä tilausta, nyt kun turkulaiset romantikotkin ovat vaihtaneet ensimmäiseen kansainväliseen kieleen.

Mutta palatakseni – tai edes aloittaakseni – musiikkiin ja musiikista, kyseessä on yksi epätodennäköisimmistä suosikkiyhtyeistäni. Sen lisäksi että olen tällainen kyyninen paskiainen, ei minun kuuluisi sietää yhtyettä joka coveroi Renegades of Funkkia. Tai Tom Morellon tiluttelua. Tai De la Rochan satunnaisesti laulua muistuttavaa julistusta. Mutta kun siedän ja pidän. Ehkä ne ovat ne vastakohdat jotka täydentävät toisiaan, mutta levyllisen jälkeen tekee mieli repiä paita päältä ja kiivetä barrikadeille vastustamaan, helvetti, ihan mitä vain.

Niin että todistakaa, veljet.

Lisäksi Spotifyssä on tarjolla Rage Against The Machinen suunnilleen koko katalogi. Kuunnelkaa vaikka työmaanantain ratoksi. Tulee vähän puhtia palavereihin tai yt-neuvoitteluihin.

This entry was posted in Keskusteluja levyhyllyn kanssa and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Rage Against The Machine

  1. Me kiitämme.

    Ja paita pian päältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.