Katteettomia lupauksia vuodelle 2009

Intterwepin ja kaiken tämän tällaisen saralta. Ruokavaliot ja muut pidän omana tietonani, mitä nyt en malta olla mainitsematta että kahdeksan kuukautta pääsääntöisesti tupakoimatta edellisvuonna oli melkoisen hyvä saavutus. Enkä aio olla huonompi tänä vuonnakaan.

Ensimmäisen lupauksen täytin, vaikka en edes tiennyt antaneeni sitä. Vuodenvaihteen jälkeen avautui mahdollisuus hankkia uusi henkilökohtainen puhelin – edellinen alkoi olla jo kesällä niin sietämättömän rikki, että vaihdoin oman sim-kortin työpuhelimeen ja tein duuninumerosta soitonohjauksen. Työpuhelimen ongelma on kuitenkin se, että se on vain puhelin, enkä ole töissä alalla jolla työliittymälle voisi kerryttää kauheasti datasiirtoa. Alunperin harkitsin nokialaisen nuoriso-ohjaajan korvaamista toisella, mutta eilen kauppareissulla kokeilin muutamaa, ja sitten menin kokeilemaan IPhonea, ja ei ole varmaan kauhean vaikea arvata mikä voitti.

Samaan hengenvetoon totean, että puhelinnumero vaihtuu operaattorivaihdoksen myötä tässä kohta. Olisin toki voinut odottaa vielä hetken ja vaihtaa vanhalle numerolle operaattoria, mutta tiedättehän mitä ne sanovat rakkaudesta ensisilmäyksellä.

Toinen lupaus on kokeilla podcastaamista. Seuraan aktiivisesti noin kymmentä podcastia, ja satunnaisesti toista mokomaa, ja tuntuisi jotenkin hassulta tyytyä olemaan vain passiivinen kuluttaja. Lisäksi muutaman nauhoituskokeilun perusteella havaitsen miten vaikeaa on kuulostaa luonnolliselta puhuessaan improvisoitua monologia. En pidä siitä ajatuksesta, että en muka jotenkin osaisi. Äänetyslaitteita minulla ei juuri ole, mitä nyt MacBookin oma mikrofoni ja GarageBand, mutta puusuksilla se mietaakin aloitti.

Kolmas lupaus on saada jonkinlaista rytmiä bloginkirjoittamiseen, tai ainakin lupaan yrittää miettiä sen rytmin aikaansaamista. Odottamattomana bonuksena lupaan samalla pohtia ainakin kahdesti ääneen lopettamista, jatkamista, sitä onko tässä mitään järkeä, pitäisikö tota tai ehkä tätä, ja päätyä jatkamaan kuten ennenkin mahdollisesti uudella nimellä ja leiskalla.

Neljänneksi – ja tämä on vain puolittainen lupaus koska se ei ensisijaisesti liity intterweppiin – lupaan aloittaa ja saattaa loppuun yhden lyhyen projektin, tai aloittaa ja saada vauhtiin yhden pitkän. Mutta ennen kaikkea lupaan että valitsen vain yhden fokuksen kerrallaan ja yritän keskittyä siihen.

Jos yhden saan pidettyä, tulee sen puolesta melko hyvä vuosi.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Katteettomia lupauksia vuodelle 2009

 1. ramin says:

  Taisi joku muukin langeta tuohon omituisella tavalla rajoitettuun mutta niin ihanaan omppuun. Ainakin itselläni painoivat helppokäyttöisyyteen liittyvät asiat varsin vahvasti valinnassa. Ja onhan se aika kiva noihin kotimaisiin luureihin verrattuna.

 2. Sun äitis says:

  Onneksi olkoon iPhonesta. Kun alat asennella siihen pieniä kivoja appseja, niin muista, että mahdollisella Pajatzo-hankinnalla kartutat keskimmäisen poikani puurorahastoa.

  Itse olen jotain kolme vuotta ajatellut, että joskus vielä saan aikaiseksi podcastauksen aloittamisen. Jokohan tänä vuonna? No, kun sinä aloitat omasi, niin lupaa tiedottaa suuriäänisesti, mistä sen löytää, että osaan tilata.

  Hyvää alkanutta!

 3. Merten says:

  Mä olen kyllä ihan täysin myyty tämän puhelimen kanssa. Tai siis, tää laite, missä on puhelinkin mukana. Hyvin intuitiivinen.

  En kyllä taida podcastista tehdä varsinaisesti tilattavaa heti, loppuisi kuitenkin alkuunsa. Jos muutahan ihan irtoimuroinnin. Ehkä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.