Helppo

Olen lukenut tänä vuonna alle kymmenen kirjaa, ja laskutapa on optimistinen. Olen lukenut loppuun asti noin viisi kirjaa, jos sitäkään. Jos olisin valtio, tämä voitaisiin uutisoida jonkinasteisena henkisen pääoman vajeena ja -rahoituskriisinä. Onneksi en ole, muuten mellakat olisivat jo käynnissä. Kyseessä ei ole pelkästään hyvien kirjojen akuutti puute, vaan myös silkka laiskuus, lyhytjänteisyys, elämäntilanne ja kilpailevat harrasteet. Olen ollut huono ihminen. Syntini ovat monet.

Sitten kävin eilen ostamassa Charles Strossin Halting Staten ja elämä tuntuu taas elämisen arvoiselta. Odottamattomana bonuksena, ennen kuin ehdin edes avaamaan kirjaa, sain myös jokseenkin epäselvän näkemyksen – tiedättehen, sellaisen fiiliksen, että voisi, jos tietäisi miten voisi – siitä mitä itse haluaisin kirjoittaa.

Illalla en edes vilkaissut tietokoneeseen päin, ja nukkumaan maltoin mennä ennen puolta yötä. Lisäksi lukeminen syrjäytti viimeisen puolen vuoden aikana jämähtäneen podcasteja-työmatkalla -rutiinin.

Syvällisemmät mietteet elämäntapakriiseistä myöhemmin, pitää kiirehtiä, että ehtii ajoissa kotiin ja lukemaan opuksen loppuun.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Helppo

  1. jtt says:

    Vilkaisin varovaisesti wikipedian artikkelia tuosta kirjasta ja aika monta osumaa tuli välittömästi. Joululomiksi olikin tarvetta kirjalle, pitänee käväistä kirjakaupassa. Kiitos vinkistä.

  2. Merten says:

    Eipä kestä, samalla tavalla se minunkin listalle tiensä löysi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.