Mansikantuoksua

Aamulla havaitsin, että illalla oli jäänyt vaippapussi viemättä roskiin, ja että joku avulias sielu oli sijoittanut säkillisen sontaa uutuutta kiiltävän spekulatiivistä fiktiota (os. scifiä) sisältävän kirjani päälle. Jäi kirja ottamatta työmatkalle mukaan, mutta yritän myöhemmin suhtautua siihen niin kuin se ei haisisi sille itselleen. Saattaa olla vaikeaa.

Matkalla aloin tosin tulla toisiin ajatuksiin, kun metro alkoi taas muistuttaa karjavaunua. Enkä nyt tarkoita kanssamatkustajia yksilöinä, vaan massana. Alkaa olla harmillista änkeä itseään ulos ennen keskustan tyhjentäviä asemia.

Näiden kesäisten tunnelmien keskellä asensin uuden Tuliketun, koska tykkään liikkua viileiden tyyppien seurassa. Vain huomatakseni, ettei Googlen browser syncistä ole uutta versiota, eikä huhujen mukaan tulekaan. Päivitin noin minuutin itkupotkuraivarin jälkeen selaimen käyttämään Foxmarksia. Olen erinomaisen nuiva ja huono ottamaan käyttöön uusia selainhärveleitä, mutta kun kerran olen johonkin tottunut, tulee erinomaisen alaston olo ilman sellaista.

Aamulla, kalsarikahvien aikaan, kävin alkuinnostuksessa lävitse Tuliketun lisäosia, teemoja, ja mitä lie, mutta en asentanut ainuttakaan. Mistä olen jäänyt paitsi? Syötteet luen Google Readerista, ja käytän muutenkin saman lafkan personoitua etusivua, mistä löytyvät säätilat, sähköpostit ja muut tavanomaiset. Kertokaa minulle miten vien selailuni seuraavalle tasolle. Ja sitten miten sitä vähennän.

Vähentäminen tulee tosin vasta sitten kun pääsen taas vauhtiin. Ylihuomenna lomille, viimeisen puolentoista kuukauden aikana olen parahultaisesti ehtinyt sähköpostit lukea. Mainitsinko jo, että juhannuksen jälkeen lähden ryystämään lattea Pariisiin? Kuvitelkaa tähän joku naseva ranskalainen lausahdus.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Mansikantuoksua

 1. Zepa says:

  “joku naseva ranskalainen lausahdus.”

  La vie est une sitcom de merde.

 2. Merten says:

  Elämä on paskaa sitcomia? Sainko papukaijamerkin?

 3. Kari Haakana says:

  Tuo Googlen kirjanmerkkisynkin puuttuminen lykkää kyllä omaa päivitystäni. Olen täysin riippuvainen ko. kalusta.

 4. Merten says:

  Samoin, mutta kun yhden selaimen päivitin, en enää jaksanut palata takaisin. Pitää nyt pari viikkoa ajaa tätä Foxmarksia, ja katsoa millä tavoin se on browser syncciä kevyempi. Olettaisin että kirjautumiset tulevat aiheuttamaan harmaita hiuksia.

  Tuossa on vielä se huhu:

  http://lifehacker.com/396112/google-browser-sync-discontinued-no-firefox-3-support

 5. Kari Haakana says:

  Tuon Lifehackerin jutun ja kommenttein perusteella vaihtoehtona minulle olisi kai Mozilla Weave, koska sillä saa synkattua suosikkien lisäksi evästeet ja salasanat.

 6. Merten says:

  Funtsin kanssa itse samaa, mutta se näytti oleva vielä niin betassa, etten kehdannut kokeilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.