Vieras talossa

Sen verran haipakkaa pitänyt, että hyvä kun on pakollisimmat surffaukset ehtinyt. Vaihdoin mm. työpaikkaa – tai oikeammin, kustannuspaikkaa. En tiedä eroavatko toimenpiteet toisistaan, koska jälkimmäistä en ole aiemmin tehnyt, ja edellisestäkin työpaikanvaihdosta on jo lähemmäs viisi vuotta. Ehkä oli jo korkea aika. Koska olin meinannut unohtaa.

Ensimmäiset viikot uudessa työpaikassa ovat viheliäisiä. Se on jotenkin normi aateekoo-alalla, että ensimmäisellä työviikolla saat olla onnellinen, jos kulkuluvat ja istumapaikka ovat odottamassa. Toisella viikolla jos tulee tietokone ja ehkä puhelin. Kolmannella voi sitten alkaa haikailemaan käyttöoikeuksien ja sähköpostin perään. Siinä välissä sitten istuu koulutuksissa ja lukee mappeja. En minä valita; tämä on normi. Jos jossain onkin sukkelampaa, joku muu on pielessä – kauhun tasapaino säilyy.

Eikä materiaalista oikein voi vetää pultteja, paitsi silloin kun joku rikkiviisas pomo tolkuttaa puheessaan jotain tehokkuudesta ynnä tulostavoitteista. Tulee sellainen olo että lämpimikseen, koska tietää kyllä miten valtamerilaivat kääntyvät.

Paljon pahempaa on ihmisiin tutustuminen. Tai ehkä pikemminkin kaikki ennen sitä – tutustuminenhan sinällään on mukavaa, mutta se ahtojään hakkaaminen käy voimille. Hyvää päivää ja kirvesvartta, Koikkalainen kaukaa, kättäpäivää ja kevyttä huumoria. Pinnistä siinä sitten vakiohymy kasvoille kun hyväilet kahvihuoneen seinätapettien kukkasia. Mistä ne puhuu? Keitä ne on? Onko ne niitä tavallisia ihmisiä? Osaako ne nauraa muulle kuin Reinikaiselle?

Sitten kun saa survottua sen jääpiikin läpi sosiaalisen tyhjiön, voi rentoutua. Firman juhlat ovat oiva paikka tälläiseen. Ja koska minä missasin ne tyystin, saatan joutua kärvistelemään välitilassa ja yksinäisessä cubiclessa vielä pitkälle syksyyn.

Mutta se on mun ongelmani, koska muuten vaikuttaa ihan kivalta.

This entry was posted in Aiheeton and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vieras talossa

 1. Zepa says:

  Onnee! Ja nyt sitten kerrotte heti mullekin, mistä niitä uusia / toisia työpaikkoja saa.

  Nimim. vaihdan heti / auttakee, happi loppuu

 2. Merten says:

  Niitä saa tuurilla ja muistuttamalla hetkellisesti itseään oman navan, ja ennen kaikkea oman järjen, tärkeydestä. Minä tarkkailin vuoden päivät tätä uutta, odottelin että aukeaa sopiva paikka. Nöyrryin riittävästi.

 3. Alceste says:

  Mutta mistä niitä saa nöyristelemättä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.