Maailma loppui neek…

Tekniset ongelmat sikseen, periaatetasolla osaan minäkin vetää herneenpalkon sieraimeeni. Ote Blogilistan Käyttöehdoista:

4.8 Palvelun sisältämän materiaalin tekijän-, teollis- ja muut suojatut oikeudet ovat Palveluntarjoajalla tai sen sopimuskumppaneilla. Käyttäjän toimittaman materiaalin tekijänoikeus säilyy Käyttäjällä edellyttäen, että Käyttäjälle voi voimassaolevan lainsäädännön perusteella syntyä tekijänoikeus kyseiseen materiaaliin. Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää (ml. linkittää) ja julkaista uudelleen korvauksetta, muunneltuna tai alkuperäisessä muodossaan, Käyttäjän Palvelussa tai sen kautta julkistamaa aineistoa Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten tiedonvälitys-, pr- tai muussa liiketoiminnassa. Palveluntarjoajalla on oikeus käyttää Palvelun sisältämää aineistoa edellä mainitussa laajuudessa myös esim. blogisisältöjä koskevien analyysien ja tilastojen laatimiseen.

Mikä se laajuus on, ja missä se mainitaan? En nyt varsinaisesti usko että henkevistä tuotteistani haluttaisiin vaikka painattaa mainosmielessä kirjasta, tai että joku julkaisijataho näkisi vaivaa vääntääkseen niistä hauskoja sanaleikkejä, mutta harkitsen kyllä kahdesti (ehkä jopa kolmesti) listan käyttöä jos se kuvittelee esimerkiksi jyräävänsä ylitse sivuilleni törkkäämästä muuntelun kieltävästä CC-lisenssistä.

This entry was posted in Aiheeton and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Maailma loppui neek…

  1. Pingback: Elefanttipuhetta » Blogilista-2008 #2

  2. Jenni says:

    Jumalauta! Onneksi joku lukee sopimukset loppuun asti. Mitähän tässä tekisi? Uskaltaisiko lähteä listalta?

  3. Merten says:

    Itse ajattelin hetken odotella jotain selvennystä tuohon. Eipä tässä, kiire mihinkään, valmiissa maailmassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.