Kaksi tapaa keittää kahvia

Käytävällä, muovimuki täynnä automaattikahvia, tuli mieleen että joskus en välittänyt automaattikahvista. Tai kahvista ylipäätään. Opin juomaan sitä vasta töissä, armeijassakin latkin vielä teetä jos lämmintä kaipasin. Nyt menee monta muovimukillista päivässä – ja tiedä miten paljon ympäristöystävällisempää olisi juoda omasta posliinikupistsa – vaikka minullakin oli snobismivaihe, jolloin vain päivänvalossa rakastavillla käsillä keitetty päiväntasaajan rouhea blend kelpasi.

Eihän tämä hyvää ole. Mutta olen tottunut, ja tottumisen ohella huomaamatta hyväksynyt.

Mistä aiheeseen; automaattikahvi on hauska analogia työnteolle. Koska eihän tämä kivaa ole, ja pienellä vaivannäöllä voisi saada jos ei nyt täydellistä, niin parempaa. Mutta sitä hiljalleen tottuu, ja tottuessaan hyväksyy. Vaatimukset ovat pikkuisen lintallaan olevan koneen liukusäädin, joka hiljalleen valuu alaspäin. Menetät jotain, hetken vituttaa, mutta kotvan kuluttua se on normi. Pohditaanpa.

Riittävät aikataulut, aikaa kehittää ennen tekemistä, henkilöstöjohtaminen, turvallisuudentunne, hyvä kahvi, subventoitu työmaaruokala, riittävät resurssit, riittävästi parkkipaikkoja, tunsit kasvoilta, jos et ehkä nimeltä, valtaosan työkavereistasi. Yksi kerrallaan, naps naps, katoavat muistoihin. Voi sitten kahviautomaatilla itsekseen reflektoida miten kansa taisteli. Kuin silloin ennen.

Nostalgiapaskaahan se on. Ei ennen ollut paremmin, ainoastaan eri tavalla huonosti. Eikä automaattikahvissa ole mitään vikaa. Se on ehkä pahempaa kuin keittimessä pulputtava sumppi, mutta helpompaa. Muki sisään, napista ohjelma, kone keittää puolestasi.

Yritän tässä olla positiivinen, kun ihmiset kaikkoavat tai laitetaan kaikkoamaan ympäriltä. Kaikkeen tottuu.

This entry was posted in Aiheeton and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kaksi tapaa keittää kahvia

  1. Allyalias says:

    Panen haastaen sinut meemilään blogissani.

  2. Merten says:

    Huomasin. En ole ihan varma mitä tälle teen, koska sattumalta laitoin kategoriat sileäksi justiinsa äskettäin. Ei tuolta historiasta löydy enää mitään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.