Henkilökohtaista tiedonhallintaa

Laitoin tuossa päivänä muutamana tiedon valtatien tulvaa ojennukseen parhaan kykyni mukaan. Alkoi visvottaa, kun sekä sisään- että ulospäin liikkuva bitti oli hajallaan miljoonassa eri palvelussa ja paikassa, etenkin kun on viime aikoina tullut näitä uusia tietäviä koneita taloon, ja kaikkiin pitäisi laittaa peruskirjanmerkit ja muut kuntoon. Seuraa tekniikkapuhetta, johon en jaksa laittaa linkkejä. Teitä on varoitettu.

Koska pidän Googlen personoituvaa etusivua – joka on ajan henkeen nimetty iGoogleksi – selaimen etusivuna, myin sieluni taas kerran ja aloin kasaamaan sen ympärille peruspalveluita. Ensin käyttöön Google Reader, johon latasin sisään Bloglinesin (joka ei jostain syystä enää päivittänyt Livejournalin syötteitä ensinkään) sisältöni, ja vähän muuta. Uskoisin, että viitsiessäni siirrän siihen myös Blogilistan tilaukseni.

Sitten uudelleen aktivoiduin Google Docsin parissa, toin widgetin kotisivulle, ja perustelin tarvittavat kansiot. Tällä ajattelin korvata satunnaisen tarpeeni Wikeille, paitsi tietysti jos tulee tarve käyttää Wikien vahvoja puolia. Samoin sekalaiset tekstitiedostot eri koneilla saattavat kokea siirron tuonne.

Kolmanneksi harkitsen vahvasti aiemmin testaamani Google notebookin ottamista käyttöön – sekin on kotisivulla, en ole vain vielä täysin paikallistanut käyttötarkoitusta. Gmail etusivulla on aina ollutkin, kuten myös muutama seuratuin uutissyöte (Hesari, käytännössä, jos kiinnostaa).

Mukaan vielä Jaikun viisi uusinta viestiä tuttavilta (sen widget ei ole kauhean hyvä, mutta parempaakaan ei vielä ole), muutama jonkun muun luoma Google Custom Search, Wikipedia-haku, ja IP-osoitteiden nuuskija.

Viimeiseksi näin sen verran vaivaaa että sain Google Analyticsin toimimaan tämän blogin kanssa, ja laitoin pikaikkunan statistiikoihin näkyviin. Jos vielä jaksan metsästää, haen Feedburnerin statistiikan siihen viereen. Nyt jos vielä innostun, voisin etsiä jostain palveluna tarjottavan Wikin, että katsella noita musiikkijuttuja tuohon kotisivulle. Niin, ja laittaa tärkeät linkit näkyviin. Kotisivun ulkopuolella otin käyttöön Googlen Firefox-synkkauksen. Ei tarvitse sitten enää sumplia niiden kirjanmerkkienkään kanssa.

Mitenkäs muiden kokemusten tiedonhallinnan ja etenkin muiden vastaavien palveluiden (Netvibes, MS Live, jne) kanssa? Ja mitkä ovat ne palvelut jotka kokoatte johonkin henkilökohtaiseen, personoitavaan sivuun? Ja mikä ylipäätään on selaimen etusivuna?

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

5 Responses to Henkilökohtaista tiedonhallintaa

 1. samikki says:

  Selaimen etusivu on tyhjä. Olen jostain syystä aina vihannut aloitussivuportaalihässäköitä.

  Googlen vempeleet jo löysitkin, eiköhän niillä pääse hyvin liikkeelle :)

 2. ramin says:

  Ah, samikki on hengenheimolainen.

  Mutta itse olen huomannut kahden eri koneen välillä tietojen synkronointiin Google Reader:in, IMAP-kansiot sähköpostissa ja Firefox bookmarkkien siirron FTP:llä olevan riittävän hyvä paketti.

  Työkoneen ja kotikoneen välillä kun ei ole suoranaista tarvetta muuten siirrellä tiedostoja.

 3. Sun äitis says:

  Ongelmanani on pirstapersoonaisuus. Sun äitis on huomattavasti netti-ihmisempi kuin Irmeli. On kaiken maailman rompetta, jota sille on ehtinyt kertyä (sillä oli mm. customoitu Google ja syötteiden luku Readerilla paljon ennen kuin Irmelillä).

  Nyt on ongelmana, että verkkopainotteisen opettajankoulutusohjelman ohjaajana Irmelinkin täytyy huseerata verkossa. Silloin saa jatkuvasti olla kirjautumassa yhtenä persoonana pois ja toisena sisään, että palvelut ja kirjanmerkit seuraa kulloinkin asiaan kuuluuvaa persoonaa. Työlästä! Onneksi olin jo aiemmin tehnyt päätöksen puoliananonyymiydestä ja osittaisesta kaapista tulosta, olis tässä muuten identiteetti palanut jo useampaan kertaan, kun väärillä nimillä kirjautuneena olisi kommenttejaan huiskinut! Nyttemmin olen päättänyt käyttää toisessa olomuodossani Safaria ja toisessa Firefoxia, ehkä se vähän helpottaa.

 4. peruna says:

  Elämä on rankkaa………..

  Käykää minun sivuilla jos haluatte tukea nuorta opiskelijaa.

 5. Merten says:

  Aika mainiota, ensimmäinen suomenkielinen, rakkaudella ja käsintehty spammi. Jos ei nyt mainosta mitään, riipaisin silti linkin helvettiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.