Käännä toinen poski, lyö peilin edessä

Sitä joskus tuntee niin syvää myötähäpeää omasta tyhmyydestään ettei ole rajaa morkkiksella; menee pitkälle vitutuksen tuolle puolen, sielun syviin vesiin.

Ei tekisi mieli sanoa tätä ääneen – puhua kelleen, unohtaa koko juttu – mutta onnistuin juuri rouhimaan auton maalipinnan oikein urakalla. Eikä ollut edes tavallinen moka vaan silkkaa huolimattomuutta ja laiskuutta. Vein koslan konepesuun ja jälkeenpäin havaitsin että jos lika on lähtöisin hiekkatiestä, edes koneellinen vesipesu ei ole tarpeeksi hellä. Sitä elää ja oppii, sanovat. Juuri nyt ei tekisi mieli elää eikä oppia. Tyhmyydestä sakotetaan, oletettavasti vakuutusbonuksia.

Persetti. Episkopaalinen vitutus.

Auto on muutenkin tullut pimeällä metsätiellä vastaan viime aikoina oikein urakalla. Toissaviikolla pamahti jäähdytin, jätti nesteet tielle ja meidät moottoritielle. Se meni sentään takuuseen. Ajattelin, että jos hetkeksi ongelmat ovat siinä, syksyllä saattaisi kuitenkin olla autonvaihto edessä. Nyt pitäisi varmaan viedä kosla maalaukseen toistamiseen tänä keväänä.

Kuten englensmannit sanovat – to add to the injury – kävin ennen pesulakeikkaa autoliikkeestä hakemassa esitteitä. Kohtalo, jos kuulet tämän, toivon että naurat matkalla pankkiin. On edes toisella hauskaa.

Persetti. Joko mainitsin?

Nyt pitäisi keksiä äkkiä jotain korviketekemistä ja/tai valtava onnistumisentunne, saisi lunastettua ihmisarvonsa takaisin. Ehkä on sovelias hetki aloittaa sen kirjan kirjoittaminen. Sekun tyssää lähtökuoppiin, on riemussa pitelemistä.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

2 Responses to Käännä toinen poski, lyö peilin edessä

  1. Kuraattori says:

    Voi, auto-ongelmat on aina tuollaisen oikein hapanimeläsanan kuin Persetti, arvoisia.

    Muuten, olikos se “to add insult to the injury” eikä pelkästään tuo ilman insult sanaa? Ei muuten mutta tuli mieleen vaan.

  2. Olorin says:

    Episkopaalinen vitutus.
    Hienosti laitettu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.