Nimi muutettu

5.

Kuulun vahvasti siihen koulukuntaan, jonka mielestä nimillä on väliä. Varsinkin blogin nimillä – mielessäni nimistä, motoista, ulkoasusta ja sisällöstä muodostuu jonkinlainen pyhä yhteys ja mielikuva, jossa kolme ensimmäistä värittää vahvasti viimeistä. Hyvä nimi jää mieleen, on oivaltava ja naseva. Minua miellyttävät ne jotka sisältävät sanaleikkejä, nokkelia populaarikulttuuriviittauksia tai kuvaavat jetsulleen sisältöä. Joskus kaikkea tätä. Itse menen yleensä yli sieltä missä aita on matalin ja valitsen nimet muiden tuotannosta, kappaleiden ja levyjen nimistä tai sanoituksista. Ei kauhean luovaa, mutta turvallista. Listataanpa:

Yhden Kakkupalan Mies (kappale Radiopuhelimien Maasäteilyä -levyltä)
Ihmelapsen viimeiset hetket (kappale Kauko Röyhkän & Nartun Ihmelapsi -levyltä)
Ojasta Noustaan (kappale Lapinlahden Lintujen ensilevyltä)
Kirjeitä Paratiisista (kappale CMX:n Vainajala -levyltä)

Oikeastaan ainoa alitajunnan syövereistä tullut nimi on ollut Hetkellinen Mielenhäiriö, jolla tuli kirjoitettua ennen tätä varsinaista blogikautta ja sen jälkeen pienemmälle piirille, kun sellaiseen on ollut tarvetta. Sitten on ollut pari muuta projektia, joista ei puhuta ääneen. Nokkelimmat ovat yhdistäneet rutiinit ja kirjoittajan, toivottavasti kuitenkin kauhean moni ei.

Motoista tai mikä tuo usean blogialustan tarjoama lyhyt esittelyvirke onkaan, mieleen nousee ehkä paras hakukone-osuma ikinä. Jos tietäisin kuka tänne aikoinaan tuli hakusanoilla Ase ja lyriikkaa, kukittaisin ja kahvittaisin. Laittamattomammin sanottu kuin mihin itse ikinä pystyisin. Muita taajaan käytettyjä ovat olleet “Elämä on pettymysten ja nöyryytysten sarja matkalla kohti kuolemaa” (Viitteenä muistaakseni minulle tuntematon Esa Moilainen, bongattu vanhoilta Viikatteen sivuilta) ja nyt käytössä oleva “Elämä on opasmatka, ei löytöretki” (YUP).

Minulla on lukulistalla naksittuna useampia mainion nimisiä Ajatusten Vantaanjokia, naksimattomana niitä on varmaan vielä enemmän. Sivupalkista löytyvä tarjoama miellyttää minua nimiensä puolesta, olkoonkin että käytän yhdestä mielummin suomenkielistä väännöstä.

Ja kyllä, luulen tietäväni seuraavan inkarnaation nimen. Olen makustellut sitä, mutta myös muita nimiä. Oman lapsen nimeäminen oli helpompaa kuin tämä; lapsi kasvaa omanlaisekseen nimestä huolimatta, kirjallinen laskiämpäri taas muotoutuu hyvin pitkälle nimen ja sen herättämien mielikuvien ympärille. Ainakin pitäisi.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

5 Responses to Nimi muutettu

 1. Janne says:

  Yrität kuitenkin vain googlepwnettaa tuon nimen niin että se yhdistyy minuun harmaaseen maailmanloppuun saakka… :-)

 2. Merten says:

  Et ole niin tärkeä, että tämän ilon vuoksi napsisin pois hakukone-estot. Sori. ;)

 3. Pingback: Asmunder.net : Räpyläpölkky

 4. vesapai says:

  Esa Moilanenhan on tietenkin Lyijykomppanian (http://gamma.nic.fi/~mattlar/lyijykomppania/) nokkamies, pelottava kaveri Kantalasta. Ja, kuten varmasti tiedät, mitään Viikatetta tai Niskalaukausta ei olisi koskaan ollutkaan ilman Lyijykomppaniaa. Raati suosittelee tutustumaan.

  (Moilanen on se kalju tyyppi, joka on mm. YUP:n Yövieraat-levyn kuvassa ja Murhaaja soittaa pasuunaa -videolla.)

 5. Merten says:

  Pidän omalta puoleltani käsittämättömänä laiskuutena etten ole koskaan ottanut tätä selville. Kiitos. Tämä selvensi paljon.

  Yhtyeen musiikkiin tutustuminen on ollut asialistalla jo Niskalaukauksen ensilevyn kuulemisesta lähtien, sekä vanhan että uuden kokoonpanon tuotoksiin. Saisi vain aikaiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.