Itsereflektio isolta näytöltä

Onni on 21-tuumainen litteä näyttö ja uusi kone jossa on enemmän muistia kuin pienen kylän runonlaulajilla. Epäonni on tunnin työmatka aamuruuhkassa ja paluumatka iltapäivän liikennekökinnässä. Autoilu on yleensä nautinnollista, mutta jonossa jurnuttamisesta on onni kaukana, vaikka musiikkivallinnat olisivat osuneet kohdalleen. En pidä aamuruuhkan opportunismista, ohituskaistalta tiukan jonon väliin änkeämisestä.

Jostain syystä aamuherätyksen siirtäminen varttia yli kuudeksi ja liikkeelle lähtö seitsemältä ei ole tuntunut tuskalliselta. Tiedän menettäneeni jotain pitkien iltavalvomisten kadottua, mutten ole varma, mitä. Lasku tullee maksettavaksi sitten kun pitäisi kirjoittaa jotain luovaa tai fiksua – huomaa solahtaneensa kahdeksasta neljään elämäntapaan jossa vähäiset ylimääräiset tunnit kuluttaa aivot nollalla television ääressä, kuola valuen hiljalleen pitkin poskea, toosan suoltaessa tyhjää visailukisaa.

Työtahdin kiihtymisen huomaa taas siitä että ajatus katoaa kirjoittaessa ja sivulauseet uupuvat. Ennen kesää länsirintamalta ei kuulune juuri mitään uutta, paitsi jos alkaa ylenmäärin harmittamaan.

Heittäydyin mukaan itsensä altistamisvillitykselle, perustin itselleni Johari ja Nohari-ikkunat. Siellä voi kukin halunsa mukaan valuttaa hunajaa tai lipeää henkisiin haavoihin. Vielä kun pystyisi erottamaan jotenkin näppärästi ne jotka tuntee naamakkain ja ne jotka tuntevat vain tämän kirjoittajapersoonan, pystyisi vertailemaan millaiseksi muut kokevat ihmisen ja millaiseksi näppäimistön. Ehkä sieltä se olennainen kuitenkin välittyy.

Ei voi kuin ihmetellä palvelun perustaneen veikkosen kykyä tehdä suosittuja palveluita ja pandemonia-asteelle nousevia meemejä. Urban Dead:han on samat jätkän käsialaa. Jotkut ne osaa, totesi hän kateellisena ja alahuuli väpättäen.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

2 Responses to Itsereflektio isolta näytöltä

  1. pagisija says:

    “uusi kone jossa on enemmän muistia kuin pienen kylän runonlaulajilla”

    Maukas kielikuva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.