57 kanavaa, eikä yhtään ohjelmaa

Hetkellisessä mielenhäiriössä menin digitalisoimaan elämäni. Ostin digiboksin jolla pitäisi tulla jos jonkinlaista kanavaa (kolmen kuukauden ajan, sitten paluu normaalielämään). Kompakti laite, iso kovalevy, helppokäyttöisen tuntuinen. Sormenpäissä kihelmöi kun kaikki maailman tieto ja viihde ovat kaukosäätimen (jo neljännen) ulottuvilla. Ajattelin, että jos vaikka laittaisi Deadwoodin nauhalle (tai siis, kovalevylle), pääsisi kerrankin ajoissa nukkumaan.

Ajatus oli kaunis. Ei puutu kuin että saisi kanavat näkyviin. Ei saa – automaattihaku ruksuttaa jo kolmatta kertaa kovin laihoin tuloksin.

Harmittaa hivenen. Tai siis, vituttaa kuin pientä oravaa jolla on pähkinät jäässä.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

10 Responses to 57 kanavaa, eikä yhtään ohjelmaa

 1. mitluana says:

  Kokemusta on samasta, tiedän tunteen.
  Tosin ilmaisusi oli niin terhakka, että taidanpa lainata sitä joskus itse, jos ei ole tekijänoikeuksien alainen (rahrah).

 2. Merten says:

  Siellä ne on, lakipykälät etusivun oikean palkin alalaidassa. Saa muistaakseni lainata, mutta ei panna sanoja suuhun.

 3. Timo says:

  Itse muutama viikko aloittelin Topfieldin käyttöä ja muutaman epäonnistuneen kanavahakuyrityksen jälkeen huomasin, että antennikaapeli oli väärässä IN-reiässä… No, mutta tuskin sulla noin on. :-)

 4. Merten says:

  Se on eittämättä mahdollista. Jos en väärin muista, niin antennikaapeli tulee seinästä ykkösvirittimen sisääntuontiin, ja ykköskaapelin ulostuonnista menee yhdyskaapeli kakkosvirittimen sisääntuontiin. Näin pitää kuulemma olla että nauhoitus onnistuu. Laitoin lopuksi vielä yhden kaapelin kakkosvirittimen ulostuonnista televisioon, että edes analogiset kanavat näkyy.

  Ajattelin nuo vielä illemmalla tarkistaa.

 5. Timo says:

  Tuo kuulostaa kyllä ihan oikealta järjestykseltä, Toppyssä oli niitten neljän vierekkäin olevan lisäksi joku RF IN ja RF OUT, joihin aluksi pökin piuhoja. Oireet vain kuulostivat samalta, haki kauan, muttei löytänyt yhtään mitään.

  Tarkennuksena vielä, että se pieni välijohto mahdollistaa kakkosvirittimellä nauhoituksen. Ilman sitä kone pystyisi tallettamaan vain ykkösvirittimellä, muttei kahta yhtä aikaa. Saman ajaisi seinästä tuleva Y-haarainen kaapeli niihin molempiin IN-reikiin, mutta tuo on helpompaa.

  Ainoa huono puoli kovalevyllisessä digiboxissa on se, että käytettävyys paranee videoon verrattuna niin huimasti, että telkkaria tulee katsottua entistä enemmän… :-/

 6. Merten says:

  Kuvittelisin niiden piuhojen olevan oikein, mutta varmassa vara parempi. Vähän hämää se, että laitteeseen ei saa asetettua kellonaikaa, vaan ainoastaan aikavyöhykkeen? Olenko oikeassa, jos veikkaan että kellonajan se hakee verkosta.

  Nimittäin, etupaneeliin ei ainakaan kelloa ilmesty, mikä voisi kanssa olla oire väärästä kytkennästä.

 7. Jyri says:

  Kytkennät kannattaa Topfieldissä tarkastaa kaikkien mahdollisten kaapeleiden osalta.

  Olen elämässäni fiksannut kasaan kaikenlaisia mittausjärjestelyitä ja rakentanut erinäisiä testauslaitteistoja mutta täytyy tunnustaa että jopa itselläni oli tuon nimenomaisen Topfieldin kykentöjen ja kaapelointien kanssa hetkenaikaa sormi suussa ja mieleen ehti pariin otteeseen tulla se ettei digiteknologia ole ehkä sittenkään vielä täysin kuluttajavalmista…

  Ei ainakaan dokumentaation ja asennusohjeistuksen osalta.

 8. Merten says:

  No, eilen sain oman Handanin pelittämään, kun vedin minimikaapeloinnin (jätin DVD-soittimen pois) ja palautin laitteeseen tehdasasetukset.

 9. Timo says:

  Hyvä homma! Ilmaantuiko kellonaika koneeseen? Toppyssä on valintana manual tai tuo suhteessa GMThen, eli tulee verkosta.

 10. Merten says:

  Ilmaantui, eikä minusta Handanissa ole manuaalikelloa laisin. Kyllä nyt riittää kanavaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.