Kiinteistökauppiaat

Hyvät kiinteistövälittäjät, auktorisoidut minkälietutkinnon suorittaneet ammattilaiset useamman vuoden kokemuksella, alan ammattilaiset, ison toimiston etuja tarjoavat ja muut kiinteistömarkkinoiden liepeillä elantonsa tienaavat.

Olen suorastaan mykistynyt vaatimatonta persoonaani kohtaan osoittamastanne kiinnostuksesta. Minusta on tullut Teidän Paras Kaveri sen jälkeen kun päätin auttaa asuntonsa myyntiä suunnittelevia sukulaisiani laittamalla heidän puolestaan ilmoituksen intterwepin asuntomyyntipalstalle ja laittamalla ao. ilmoitukseen oman sähköpostiosoitteeni. Ymmärrättehän, siinä tarkoituksessa, että voin tarvittaessa sähköpostitse kertoa asunnosta ja välittää yhteystietoja myyjille, jos joku potentiaalinen ostaja mieluummin käyttää sähköpostia kuin puhelinta.

Potentiaaliset ostajat eivät vaikuta järin kiinnostuneilta, mutta onneksi te vaikutatte. Parhaimmillaan useamman hengen voimin per kiinteistönvälitysliike. Olen varsin otettu halustanne auttaa sukulaisiani pääsemään eroon asunnostaa kohtuullisella välityspalkkiolla, ei kuluja jos ei kauppaa. Huutomerkki, huutomerkki, huutomerkki.

Haluaisin kuitenkin kiinnittää huomionne siihen seikkaan, että olen varsin tietoinen palveluistanne myös ilman suoramainontaa – etten sanoisi, jopa, roskapostitusta. Myös asunnon myyjät ovat. Se, että laittaa intterweppiin asunnonmyynti-ilmoituksen, ilman välitystoimiston hellää huomaa ja auttavaa kättä, lienee aika selvä indikaatio siitä etten tässä ja nyt, käsi sydämellä, tarvitse palvelujanne. Olen pahoillani jos tämä tuli Teille yllätyksenä, mutta minusta asia oli varsin selvä. Olin selvästikin väärässä. Mutta onhan se kiva, että edes joku sitä ilmoitusta lukee. Aika rempseät kuvat siinä ilmoituksessa, eikös totta? Ei nimittäin heti huomaisi että kamerasta on zoomi rikki. Olen itsekin vähän ylpeä.

Jos nyt kuitenkin kävisi niin että asunto ei käy kaupaksi, välittäjien palveluja toki tarvitaan. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, näinä numeropalvelujen luvattuina aikoina luulen ja luulemme olevamme kykeneviä itse selvittämään halukkaiden välittäjien yhteystiedot ja että jos ei kauppaa, ei kuluja. Huutomerkki, huutomerkki, huutomerkki.

Voin kuitenkin vakuuttaa, ja hövelin tuuleni jatkuessa jakaa tiedon myös Teidän kanssanne, että en suhtaudu järin rakentavasti mainittuun mainospostiin joka on niin pullollaan kirjoitusvirheitä että entinen äidinkielenopettajani kaivasi viestinne nähdessään silmänsä lusikalla päästä. En myöskään sähköposteihin jotka lähetetään ilmaisosoitteista tai jos lähettäjän nimi on jotain niinkin henkilökohtaista kuin “asunto” tai “diplomi”. Se nyt ei vain kertakaikkiaan käy.

Ei sillä, että olisin varauksettoman innostunut, ylipäätään, asioimaan tahojen kanssa jotka kuvittelevat etten tiedä mitä teen, jos omin pikku kätösini ja vapaasta tahdostani laitan intterweppiin – tuohon laaja-alaiseen ja kattavaan mediaan – yksityisen asuntomyynti-ilmoituksen.

Älkää soittako meille, me soitamme teille.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

8 Responses to Kiinteistökauppiaat

 1. Veera says:

  Kävin kesällä, kun asuntokauppaa tein, useammassakin asuntonäytössä, jotka olin sopinut suoraan asuntoa internetissä kauppaavan myyjän kanssa. Sattui useammin kuin kerran niin, että näyttöön paukkasi pukupäällisiä kiinteistövällittäjänkloppeja (aina nuoria jolppeja), jotka löivät valmiiksi kirjoitetun tarjouspaperin myyjän kouraan meidän ihmettelevien asunnonostajien nenän edessä. Tarjous oli niin tarkkaan laskettu, että ostajalta vaaditiin melkoisen nopeita tositoimia sen ohittamiseen.

 2. Merten says:

  En ihmettele. Ensimmäinen jolle tuosta mainitsemastani kämpästä sovittiin näyttö; oli sitten jobbari joka ei ollut vaivautunut puhelimessa asiasta mainitsemaan. Apua oli kovasti tarjolla.

  En oikein osaa arvostaa.

 3. Janne says:

  Ostin ja myin itsekin asunnon aika tasan kaksi vuotta sitten. Kummassakaan tapauksessa — siis ostaessa ja myydessä — ei ollut välittäjää välissä puuhailemassa.

  Laitoin myynnistä ilmoituksen sekä hesariin että Intternettiin, sinne Oikotielle, ja päivittäin sain soittoja — välittäjiltä. Kaikki välittäjät eivät edes vaivautuneet kertomaan olevansa välittäjiä, vaan sopivat muina miehinä tapaamisen asunnossa, ja kertoivat kuinka paljon enemmän he kykenisivät asunnosta saamaan irti. Kaiken maailman rinnakkaismyyntisopimukset ynnämuut tulivat kyllä tutuksi. Toiselle hesariviikolle harkitsin noin kymmenen euron lisäkustannuksista huolimatta rivin “Ei välittäjille” lisäämistä ilmoitukseen, mutta jätin väliin, kun sain kokeneemmalta neuvon ettei siitä olisi mitään hyötyä.

  Veikkaisin, että olin tekemisissä vähintään parinkymmenen eri “myyntineuvottelijan” kanssa, ja vain ja ainoastaan yhdestä tuli edes jossain määrin rehellinen kuva — Kari jotain Habitasta — muille en hetkeäkään harkitsisi antavani edes vanhaa tietokonettani myyntiin jo pelkästään periaatteesta.

  Ihmiset ainakin perinteisesti tapaavat parjata käytettyjen autojen kauppiaita tai vakuutusmyyjiä, mutta omieni, muutaman sukulaiseni ja taannoin asuntoaan vaihtaneen kaverini kokemusten perusteella väittäisin että jos jollain alalla on kieroja, suorastaan epärehellisiä ihmisiä aivan poskettomat määrät, on se kiinteistönvälitys.
  Toisaalta, asuntomarkkinat käyvät kuumana, joten sitä se kai teettää. Plus, kiinteistönvälitys kun on muutenkin vähän kieroutunutta: välittäjä on myyjän toimeksiantama, mutta välittömästi toimeksiannon jälkeen välittäjän ja myyjän edut menevät ristiin. 10 000€ asunnon hinnasta pois tuntuu myyjän kukkarossa ikävältä, mutta välittäjälle se on hunajaa: asunto on helpompi myydä, joten muutaman kympin lasku välityspalkkiossa ei tunnu missään, jos kaupat saa aikaiseksi vaikkapa puolella vaivalla.

  Oho, tulipahan paasattua.

 4. Sami says:

  Suosittelen julkistamaan kyseisten välittäjien nimet ja työnantajat. Lisäksi kannattaa lähettää sähköpostit edelleen kyseisen välitystoimiston tj:lle ja pyytämään että asialle tehdään jotain.

 5. Merten says:

  Olen sillä tavalla vanhanaikainen, etten halua julkaista edes privana saamaani roskapostia. Mainittakoon nyt kuitenkin että joukossa ei ainakaan tähän mennessä ole ollut sellaista toimistoa josta olisin aiemmin kuullut tai jonka ilmoituksen Hesarin sunnuntaiosiosta muistaisin. Isommat puljut tuntuvat omaavan jonkinlaisia tapoja tai ainakin riittävästi asiakkaita muutenkin.

  Olen taas hetken aikaa valmiimpi sisäistämään Hotakaisen maalaamat kiinteistöjobbareiden ja käytettyjen autojen kauppiaiden sielunmaisemat.

 6. Tuulia says:

  (Pahoittelut skandien puuttumisesta…)

  Me myytiin asunto reilu 1,5 vuotta sitten, valittajan kautta. Valittaja sattui olemaan jotenkin puupainen otus. Vahemmalla oltaisiin paasty, kun ei ois kaytetty valittajaa ollenkaan. (Saman totesi myos ostaja.) Tama kyseinen konsulentti otti kuvat pain helkkaria meidan kampasta, netissa oli vaarat tiedot, olisi halunnut meidan kamppaan avaimet, jotta paasee sisalle, kun haluaa (yllattavien ostohalukkaiden varalta). Kaiken huipuksi han suuttui (!) mulle, kun en ensimmaista ostotarjousta hyvaksynyt liian alhaisen hinnan vuoksi. Agressiivista mainontaa en kokenut, mutta enpahan enaa naiden apuun turvaudu. Pankin kassaneiti osasi avustaa meita paljon napparammin asunnon ostossa silloin aikanaan.

  Puhelinmyyjat ja kaytettyjen autojen kauppiaat taitaa olla samaa rotua naiden lierojen kans.

 7. Janka says:

  Mä olen ollut salaisessa nuoruudessani kiinteistövälitysfirmassa töissä, ja äitini on alalla edelleen. En nyt viitsi tässä alkaa kertoa tarinoita, mutta sen sanon, että jos joskus olen kiinteistövälitysfirman kanssa tekemisissä, se on joku sen verran iso ketju, että niiden on vähän pakko oikeasti välittää julkisuuskuvastaan, ja sen päälle vielä lisäksi kysyn sisäpiiritietoja siitä kenen henkilön kanssa oikeasti kannattaa olla tekemisissä ja kenen tosiaankaan ei.

 8. Janne says:

  Mun tapauksessa tohon soittelupommittamiseen syyllistyi kyllä ihan suurimpienkin firmojen ihmiset, ja yksi paikalle saapuneista (joka jätti ilmoittamatta olevansa välittäjä) oli myös yhdestä suuremmasta firmasta.

  Tästä tosin on jo kotva, joten voi toki olla että kahden kuluneen vuoden aikana osa on siivonnut tapojaan. Habita oli silloin ainoa, josta ei jäänyt pahaa sanottavaa. Jos ei olisi kämppä omin avuin mennyt, olisin todennäköisesti sille Karille soittanut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.