Smart-r-us

Menin sitten pelaamaan enää vain ihan vähän kipeällä koivella sählyä. Tulin kotiin molemmat jalat rampoina; ei se revähdys ollut minnekään kadonnut ja kermavaahdoksi kakun päälle tuli toiseen pohkeeseen polvea niin, että nyt aika kivanoloinen verenpurkauma siinä. Ei niinkään mustelma, enemmänkin miehekäs patti.

Kyllä sitä joskus voi tuntea itsensä voittajaksi. Kyllä mies kivun kestää, mutta ei häpeää.

Onneksi työpäivä toi ennakkoon balsamia haavoille. Sitä kun on kuukauden päivät kerännyt kasaan kiviä syvää teknologiahautaa varten – että noiden alle sitten kun tämä ei kuitenkaan toimi – yksi palaveri kaiken muuttaa voi. Että mikäs tuossa, tehdään noin tai noin, kummallakin tapaa toimii, kunhan vain tehdään fiksusti ja ajatuksella. Tälläistä tapahtuu vain kun tekijät vuolaasti virtaavan byrokratiajoen vastakkaisilta puolilta tapaavat, ilman että joen ylittämiseen tarvitaan työnjohdollista manalan lautturia. Samalla voidaan jokseenkin vapautuneesti puhua että tämä ja tämä käytäntö eivät toimi, tehtäisiinkö noin ja noin, kun ei ole kukaan tunkemassa väliin prosessikuvauksineen ja vastuineen.

Siinä mieli lepää kun haalarimiehet kohtaavat nortilla. Maailma on taas selkeä paikka, ainakin hetken.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

2 Responses to Smart-r-us

  1. Tukiopetuslapsi says:

    Taisit lausua jonkinlaisen universaalin totuuden – Silloin kun eri osapuolten suorittavat portaat pääsevät keskustelemaan suoraan keskenään, ilman johtoportaan läsnäoloa, syntyy paljon parempaa jälkeä ja nopeammin, kuin kummankin puolen johtajien kertovan alaisilleen omaa tulkintaansa tilanteesta ja tarpeista.

  2. Sedis says:

    Vaikka kokemus on ihan toisilta aloilta tämä on pätevä opetus. Itse sanon sitä “avaimet käteen” -politiikaksi. Kun asiat on hoidettu, on johdon kiva juoda konjakki sen päälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.