Nojatuolikenraali

Minulla on pulma. Pulmana on Venäjä, osa Itä-Euroopasta ja Lähi-Itä – siis ihan tavallinen pulma tälläiselle suvereenille länsivaltaiselle diktaattorille. Oheistan kuvan.

Risk

Onko joukossa yhtään nojatuolikenraalia jolta liikenisi vinkkiä moisen pattitilanteen ratkaisuun? Kyseessähän on RISK, tuo klassinen lautapeli, tällä kertaa Eurooppa-variantti. Minä pelaan valkoista ja tilanne on patissa, mutta voi hetkellä millä hyvänsä muuttua monen rintaman sodaksi – on aika paljon noita potentiaalisia aukkoja rintamassa.

RISK:issähän homma menee sillä tavalla, että kierroksessa saa lisäjoukkoja omistaminsa maista (määrä jaettuna kolmella), ja kokonaisista mantereista jotka omistaa (minulla Afrikka ja Pohjois-Eurooppa). Minulle tulee kymmenkunta joukkoa kierroksessa, muille vähän vähemmän. Lisäksi valloitetuista alueista saa kortteja, joita on kolmea eri väriä, ja joista saa 4, 6 tai 8 joukkoa kun on kerännyt kolme samanväristä korttia, tai 10 jos on jokaista väriä yksi. Tässä variantissa joukkoja saa oman kierroksen lopulla siirtää mielivaltaisesti omilla alueillaan, jos niillä on yhteys toisiinsa.

Kinkkinen tilanne. Pitäisi ottaa aloite ja lähteä hyökkäämään, mutta painopiste on hakusessa.

Hasbro on televisiomainosten mukaan uudelleenjulkaissut perinteisen lauta-RISK:in, uusilla tehtäkorteilla. Pitäisi varmaan mielenkiinnosta ostaa – vanha versio löytyy jo. Jos joku haluaa ottaa RISK-erää laudalla tai verkossa, olen valmis haasteeseen.

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

8 Responses to Nojatuolikenraali

 1. Visa says:

  Internetissä tiesivät kertoa Google Mapsin päälle rakennetusta Risk-variaatiosta: http://www.ashotoforangejuice.com/gmrisk.html

 2. Merten says:

  Oho, aika mainio. Kiitokset vinkistä.

 3. JP says:

  Ainakin Sinulla on ryhmitykset ns. päin jemeniä; rähinän alkaessa vain Libya jää varmasti omille. Suositteluna liittoutuminen Lähi-Idän kanssa ja sen usuttamista heti Venäjän alavatsan kimppuun. Jos tahdot (ja Sinähän tahdot) sotia omaa sotaa niin rymistele Puolaan – niinhän muutkin aina…

  Tuli elävästi mieleen vuoden 1985 sotapelimme – silloin sai vielä käyttää ydinasettakin. Snif.

 4. JP says:

  Köh – en huomannut kaikkia vesiesteitä. Unohdapa tuo Puola-linjaus… Itse luopuisin asemista, ja siirtäisin joukkoja Englannin ja Espanjan kautta viheriäisten selustaan. Tsingis Khan-taktiikka…

 5. Merten says:

  Tuossa Riskin versiossa on vähän se ongelma, että neuvottelut ovat julkisia – ei pääse sinisen kanssa puun takaa yllättämään punaista. Puolaan rymistelyn juuri tuolla kuvassa olevalla kierroksella (näkyypä muuten värit heikosti – sen siitä saa kun tallentaa jpg:nä kuvansa).

  Pohjois-Euroopasta luopumista olen harkinnut, mutta sen mukana menisi sitten kolme bonusarmeijaa kierroksessa – toisaalta, sen pitäminen sitoo niin paljon joukkoja, että höökimään ei juuri lähdetä. Varsinaisia hyökkäyksiä pelissä ei ole tapahtunut aikoihin – viimeeksi minä kurmotin Virossa punaista kun sillä alkoi olla turhan paljon joukkoja, mutta ei riittänyt vauhti pidemmälle. Nyt on kymmenen kierrosta vain napsittu yhtä-kahta maata Itä-Euroopassa – koska maan valtaamalla saa uuden kortin, ja sitä kautta lisää armeijoita.

  Penteleellinen tilanne.

 6. JP says:

  Hmmm… saapasmaan suunnalla olisi varaa, mutta viheriäiset kannattaa pitää vielä tyytyväisinä? Ainut oma avauksesi näyttäisi siis olevan rykäys tuonne Peloponnesoksen niemimaalle – paha sekin.

 7. Merten says:

  Punainen otti aloitteen ja hööki Suomeen. Jos katsoisi vielä kierroksen mitä se meinaa ennen kuin järjestelee rintamansa uudelleen.

 8. JP says:

  Varautuisin sinuna siihen vetäytymiseen vihreän vyöhykkeelle aggressiolla tunkien. Jos nimittäin oliivi-Belarus ja/tai punaiset tulevat idästä, on pienoiset mahdollisuudet pyyhkäistä viheriät.

  Tästä tulee elävästi mieleen RL-meiningit, kun aikoinaan olin yhteydessä puoluepolitikointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.