Anteeksi, mutta löytyykö teiltä halpoja kylpyhuoneita?

Lehdessä mainostivat, että Itäkeskuksen läheisyyteen on noussut uusi sisustustavaratalo jossa on tänään avajaiset. Aamupäivällä mietittiin, että jos siellä piipahtaisi katsomassa kylpyhuonekalusteiden hintoja.

Kun olin kehältä kääntymässä Itäkeskukseen päin, aloin uumoilla, että aika monella muullakin oli ollut samankaltaisia suunnitelmia. Vähän oli turpea jono. Surrasin ohituskaistalla ja käännyin toisaalle, vein auton itäisen keskuksen yllättävän tyhjään parkkihalliin. Siinä kävellessä kohti alkuperäistä kohdetta teki aika monta kertaa mieli nostaa autojonolle – joka ei juurikaan liikkunut – peukku pystyyn ja muodostaa äänettä sanat “kävellen olisit jo perillä”. Huumori hyytyi itse kauppalassa, jossa kävi ilmi, että aika moni oli jo perillä – pikkuliikkeiden puolelle ei mahtunut edes kunnolla sisään, isompaan rakennustarvikeliikkeeseen kyllä. Otettiin esitteet, häivyttiin ennen kuin alkoi ahdistamaan.

Sitä minä vain jäin ihmettelemään, että olivatko niiden kauppojen avaistarjoukset lopulta niin edukkaita, että olisi kannattanut jonottaa autolla puoli tuntia parkkipaikalle? Tai raahata isoja kasseja puoli kilometriä metrolle? Ehkä siksi, että minä en oikein osaa tarjousten perässä juosta. Ostan kyllä, jos halvalla saa, mutta yleensä enemmän hetken mielijohteesta kuin tarkkojen laskutoimitusten ja mainosten seuraamisen jälkeen. Kylpyhuoneremontissakin ollaan hitaasti päätymässä siihen, että otetaan kokonaispaketti, vaikka sitten onkin vähän hintavampi, kuin juostaan kieli vyön alla liikkeestä toiseen etsimässä sitä ensteks halvinta suihkuseinää. Tai tarjouskaakeleita.

Toisilla on kuulemma tapana aloittaa remontti vuosia etukäteen sillä, että käyvät kaupoissa ja ostavat tavarat varastoon kun halvalla saavat. On tavallaan aika ihailtavaa sellainen paneutuminen ja säästäväisyys. En usko että tähän taipuvaiset ihmiset kyhnyttävät viimeisen viikon ennen palkkapäivää luottokortin varassa. Rakentavat itse talonsa, muuraavat omin käsin takan. Eivät ole niitä, jotka ostavat siivouspalveluita tai käyvät hoidattamassa itseään kauneussalongeissa, paitsi ennen pikkujouluja ja Virossa, jossa on joko halpaa tai ainakin aika hyvä illuusio siitä.

Laittaa miettimään miten rikas sitä olisi, jos olisi luonteeltaan säästäväinen ja tarkka. Ja mitä iloa siitä sitten olisi?

This entry was posted in Ihmelapsen viimeiset hetket. Bookmark the permalink.

2 Responses to Anteeksi, mutta löytyykö teiltä halpoja kylpyhuoneita?

  1. SusuPetal says:

    Eilen oli pyhä ja kaupat kiinni, se aiheuttaa ahdistusta, joka tänään näkyi kaupoissa ja sinne johtavilla teillä. Päivän tauko ostamisessa tekee tiukkaa :)

  2. Merten says:

    Sama tuli muuten mieleen päivällä. Että pääsee ostoahdistus pyhän jälkeen purkautumaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.